Bäst garageventilation för ditt garage

Vad är vikten av garageventilation? Om du själv äger eller jobbar på en industri vet du hur viktigt det är att man har bra ventilation för att allting ska rulla på och fungera som det skall för att ni ska få jobbet gjort, Utan bra ventilation försämras både arbetsmiljö och det färdiga jobbet. Att då jobba i ett garage, som är dessutom långt mindre, så kan man lätt förstå varför man bör se till att man har bra garageventilation. Dessutom så hjälper bra ventilation med att förhindra korrosion, fukt och mögel från att förstöra din bil och saker inne i ditt garage. Med minskad fukt så minskas även risken för rost.

När man ska bygga ventilation för garaget så är det oftast ventiler bygger för att ge optimal ventilation inne i garaget, då gärna på garaporten och väggen mittemot den. Det går även använda sig av ventilationsgaller inne i garaget.

Förutom att hjälpa dig spara pengar genom at minska riskerna för rost och andra skador så hjälper garageventilation även till med att minska hälsoriskerna inne i garaget då avgaser från bilen inte blir fast inne i garaget. Dessutom så kan det hjälpa dig med värmen och kylan inne i garaget, speciellt ifall ditt garage är välisolerat vilket det helst bör vara. Vilken form av ventilation man väljer är förstås upp till dig. Du bör dock först mäta U-värdet i garaget dock innan du bestämmer dig så att du har en uppfattning om hur bra, eller dåligt, isolerat garaget är. Ventilation spelar trots allt ingen roll ifall garaget är dåligt isolerat från första början. ​